Stina Nilsson får chansen att kvalificera sig till världscupen. Foto: Bildbyrån.

Personbästa för Stina Nilsson i IBU-cupen

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson har gjort sin bästa internationella skidskyttetävling hittills.

I tyska Arbers IBU-tävling slutade hon 48:a.

Det blev två felfria skytten – men ändå totalt fem bom.

– Ett lyft för mig själv, säger hon.

När Stina Nilsson förra veckan debuterade i IBU-cupen blev det en 99-plats, följt av en 69-placering.

I dag, när 15 km med individuell start stod på programmet, blev det ännu ett fall framåt. Den tidigare längd-stjärnan stod för två felfria skytten, men noterades för tre respektive två bom på de två andra skjutningarna, och slutade på 48:e plats, nästan fyra och en halv minut bakom segrande Tamara Steiner, Österrike.

Bättre åktid i dag

Ett fall framåt kan även noteras gällande tempot ute i spåret. Efter förra veckans långsamma åkning, där Nilsson hade sämst och tredje sämst åktid av svenskorna, hade i dag tredje bäst åktid av fem fem svenskorna och 15:e åktid totalt. Hon var nöjd efteråt.

– Det har inte känts så bra i kroppen tidigare. Men i dag var ett lyft för mig själv, och det var väldigt kul att få två stående skytten som kändes bra, säger hon.

Vann tävlingen gjorde alltså Österrikes Tamara Steiner. Bästa svenska var Anna Magnusson på fjärde plats. Magnusson hade en bom och var 40.8 sekunder efter Steiner.

KLIPP: Björn Ferry om Stina Nilssons åktider (16/1)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.