• Viktigt meddelande:

    Det brinner i ett övergivet slakteri i södra delen av Hultsfred i Kalmar län med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kalmar. Läs mer

Pichler om skottdramat: ”Jag träffades av tre skott”

Publicerad

Den svenske förbundskaptenen Wolfgang Pichler, 64, vaknade upp och stirrade rakt in i en pistolpipa.
Gärningsmannen avlossade sex skott. Pichler träffades av tre skott i arm och rygg.
I fredagens Skavlan berättar Wolfgang Pichler om natten i Ruhpolding för 35 år sedan då han tvingades att slåss för sitt liv.

Den där natten 1984 i tyska skidskyttemetropolen Ruhpolding har präglat Wolfgang Pichlers liv. Natten då han sköts med tre skott i sitt eget sovrum och tvingades slåss för sitt liv.

I Skavlan, som sänds fredag i SVT1 kl 21.00, berättar den svenske förbundskaptenen i skidskytte om dramat. Wolfgang Pichler vill inte prata om varför det hände, men berättar för Fredrik Skavlan om vad som hände.

Träffades av tre skott

– Det kom en person in i mitt sovrum och sa ”Jag ska mörda dig”. Han riktade en pistol mot mig. Jag hoppade på honom samtidigt som han sköt sex skott mot mig. Tre skott träffade mig, berättar Wolfgang Pichler, och fortsätter:

– Min första tanke var att ”Det blev ett kort liv”.

Se en del av intervjun i klippet ovan och hela intervjun i Skavlan fredag kväll i SVT1 klockan 21.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer