Ombyggt gevär ska ge Ponsiluoma fullträff

Uppdaterad
Publicerad

Inför Sverigepremiären i Idre har Martin Ponsiluoma hittat lösningen för ett mer stabilt skytte.

Ett ombyggt gevär ska ge framgång i skidskyttespåret.

–  Jag aldrig haft så skönt vapen som nu, konstaterar han nöjt.

– Jag har en bra känsla, framförallt den sista perioden inför tävlingsstart. Det känns riktigt kul att äntligen kliva på snö, säger Martin Ponsiluoma.

Efter en egendomlig pandemisäsong är skidskyttelandslaget är på träningsläger i Idre för att fila på de sista detaljerna inför säsongspremiären. Och Martin Ponsiluoma har en del att skruva på. Han krönte den förra säsongen med ett VM-guld i sprint men led av ett ojämnt skytte och har justerat en hel del inför kommande säsong.

– Jag har haft mycket strul tidigare säsonger när det gäller anpassningen på vapnet. Den här säsongen har jag jobbat väldigt mycket med skyttet och har bytt hela stocken på mitt vapen så att det ska passa mig mycket bättre. Och jag upplever att jag aldrig haft så skönt vapen som nu och det är jag riktigt nöjd med, säger Martin Ponsiluoma.

Efter justeringar av bössan samt en stabil träningssäsong i ryggen är Martin Ponsiluomas målsättning inför säsongen en hög stabil nivå som helst får kryddas med en OS-medalj.

– Jag vill vara med och fajtas om topplaceringar hela tiden och hålla en hög nivå och prestera bra i den totala världscupen. Sen vore det väl härligt att få med sig en medalj från OS, det är ju en dröm som jag haft länge, säger Martin Ponsiluoma.

Någon speciell distans?

– Det vore ju häftigt med en sprintmedalj, jag har ju ett VM-guld sedan tidigare. Sprint passar mig med bara två skjutningar och snabba åktider, avslutar Martin Ponsiluoma

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.