Samuelsson en klass för sig när SM-guldet säkrades

Sebastian Samuelsson i en klass för sig när SM-guldet säkrades

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges skidskyttestjärnor tävlade idag i rullskidskytte-SM i Sollefteå.

I herrarnas sprintvar det inget snack om saken när Sebastian Samuelsson tog hem SM-guldet.

– Jag tycker det är ett viktigt avstamp, säger han till SVT Sport.

Stjärnor som Sebastian Samuelsson, Peppe Femling, Martin Ponsiluoma och Jesper Nelin ställde upp på startlinjen i dagens sprint.

Sebastian Samuelsson fick en perfekt start när han sköt fullt i det första liggande skyttet samtidigt som han var snabb i spåret.

Sprintvärldsmästaren Martin Ponsiluoma startade sist av de 23 åkarna som ställde upp och han fick en tyngre start. Två bommar i det första skyttet tvingade ut honom på två straffrundor.

Med ett skytte kvar var Samuelsson i ledning. Och precis som i det första skyttet så sköt Sebastian Samuelsson fullt i det stående.

Han åkte sedan i mål som överlägsen ledare. Tiden stannade på 24.30,1.

– Jag tycker det är ett viktigt avstamp. Resultatet är kanske inte det viktigaste, men det gäller att kunna genomföra bra lopp och få ihop helheten. Det fick jag verkligen idag. Ett bättre skytte än så här kunde jag inte få, säger han.

Var står du just nu?

– Det har varit mycket träning. Jag har tränat mer än tidigare år. OS i februari är den stora grejen och därför är man ganska hårt belastad nu.

Martin Ponsiluoma, med totalt fem bommar, var till sist två tiondelar från pallen. Silvret gick till Viktor Brandt och bronset till Malte Stefansson.

KLIPP: Här tappar Bö skidan – ramlar två gånger på samma lopp (16 augusti)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.