Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hanna Öberg och Martin Ponsiluoma i farten under dagen. Foto: Bildbyrån.

Så sporrar skidskytteparet varanda: ”Vill inte vara sämst på skjutpassen”

Uppdaterad
Publicerad

I morgon väntar svensk skidskyttepremiär i Idre. Två landslagsåkare som kommer stå på startlinjen är Hanna Öberg och Martin Ponsiluoma. De har varit ett par sedan våren 2021 och hjälps åt att sporra varandra.

– Man vill ju inte vara sämst på skjutpassen. Det är ju alltid en fajt om att skjuta bäst, säger Martin Ponsiluoma i SVT:s Morgonstudion.

I oktober lade Hanna Öberg upp en bild i sociala medier som visade att hon och Martin Ponsiluoma har blivit husägare. ”Det känns så mysigt med hus och få skapa ett gemensamt hem tillsammans” skriver hon i inlägget.  

Men att vara ihop med en annan landslagsåkare inom samma sport, gör det att allt handlar om skidskytte eller pratar de också om annat på fritiden? 

– Det är klart det är mycket en livsstil. Men nu har vi varit med ett tag och det är skönt de gånger man kan släppa det (skidskyttet) lite. Att ha fullt fokus när man är på träning, men inte ha det hundra procent runt omkring sig hela tiden utan även ha andra saker i livet, säger Hanna Öberg i SVT:s Morgonstudion.  

Skidskyttetävlingarna i Idre sänds i Vinterstudion, som har premiär under lördagen, med start klockan 09.30 på SVT1/Play. Här kan du ta del av alla tv-tider från Vinterstudion. 

Här kan du också se hela inslaget med Hanna Öberg och Martin Ponsiluoma i Morgonstudion. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.