VM har varit tufft för Martin Fourcade Foto: Bildbyrån

Sämsta resultatet någonsin för Fourcade: ”Har varit tufft för mig”

Publicerad

Martin Fourcade har tidigare varit i en klass för sig. Men den här säsongen har varit allt annat än succéartad för fransmannen.
VM har hittills varit en besvikelse och gårdagens distanslopp var hans sämsta någonsin i mästerskapssammanhang.
– Jag gav upp efter första skyttet, säger han till NRK.

Martin Fourcade har haft en tuff säsong. Den femfaldige OS-guldmedaljören har redan gett upp världscupsäsongen för att sikta in sig helt på VM i Östersund. Men hittills har inte heller VM gått som han velat.

Gårdagens distanslopp blev en riktig besvikelse för den förr så överlägsna fransmannen. 39:ondeplatsen var hans sämsta resultat någonsin i ett mästarskap.

– Jag gav upp efter det första skyttet, sade Fourcade efter loppet till NRK.

Det franska laget har länge lutat sig mig Fourcade som den absolut största stjärnan, men allteftersom Fourcades form svikit, har andra klivit fram. Hittills har det franska laget stått för tre bronsmedaljer under VM, signerade Quentin Fillon Maillet, som tog brons i både sprint och jaktstart, och Justine Braisaz, som fick kliva upp på pallen i distansloppet som Hanna Öberg vann.

Att fler kliver fram bakom stjärnan har också medfört att Fourcade petats från singelmixedstafetten till förmån för Antonin Guigonnat.

– Det här mästerskapet har varit tufft för mig, säger han till NRK.

Men än ger han inte upp.

– Jag vill åka fort, men jag klarar det inte. Jag gör av med mycket av min energi på andra saker, bland annat på mina två döttrar, och jag har varit osäker på motivationen. Men min största önskan är att hitta tillbaka till den mannen som vann världscupen sju gånger i rad, sade fransmannen tidigare i år till NRK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer