Johannes Thingnes Bö fortsätter dominera i världscupen. Foto: Bildbyrån

Samuelsson 28:a när Bö vann igen

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Samuelsson hade en tung dag i herrarnas masstart. Svensken slutade 28:a när norrmannen Johannes Thingnes Bö tog säsongens nionde seger.
– Han är ju helt fantastiskt, säger SVT:s expert Helena Ekholm.

Sebastian Samuelsson stod över fredagens stafett på grund av en förkylning, men stod på startlinjen i Ruhpolding i dag som ende svensk.

Men den 21-årige svensken hade ingenting med toppstriden att göra efter en bom vardera i de tre första skyttena. Och frågan är om inte förkylningen satt kvar i kroppen, för även i skidspåret gick det tungt.

Samuelsson slutade till sist 28:a, av 30 åkare, efter fem träffar i sista skyttet. Han var över två minuter efter vinnaren.

Giganten Bö tog ny seger

Framför Samuelsson var det många som sköt bra. Och trots att säsongens gigant Johannes Thingnes Bö bommade ett skott i sista skyttet så var han snart ikapp tätklungan under slutvarvet.

När målet sedan närmade sig ökade Bö farten och höll undan framför Österrikes Julian Eberhard och fransmannen Quentin Fillon Maillet. Segern är 25-årige Bös nionde för säsongen och hans 31:a totalt i världscupen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer