Foto: Bildbyrån

Samuelsson: ”Det var frustrerande”

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Samuelsson har stadigt tagit kliv uppåt i karriären med flera toppresultat, framförallt under mästerskap.

Men den senaste säsongen blev inte som han hade tänkt sig, varken skyttet eller åkningen fungerade som han ville.

– Man gör allt man kan men får ändå inte resultaten man vill ha, det var frustrerande, säger Sebastian Samuelsson till SVT Sport.

Ända sedan världscupsdebuten för fyra år sedan har Sebastian Samuelssons karriär bara gått framåt, men den senaste säsongen blev det ett steg tillbaka istället för två fram för 23-åringen.

– Det var en frustrerande säsong, jag tycker inte jag nådde upp i den nivån jag ville varken i spåret eller på skjutvallen, säger Sebastian Samuelsson.

Vinterstudion

Individuellt blev det en tionde plats som främsta placering, som kom under VM i Antholz.

Jobbigt på vallen

Inför säsongen hade Sebastian lagt mycket krut på skyttet. Han sköt tusentals fler skott under sommaren och ändrade inställningar på geväret, men någon utväxling av det arbetet kom inte under säsongen. En träffprocent på blygsamma 80 procent under säsongen vittnar om det.

– De teknikmässiga grejerna har blivit mycket bättre och jag skjuter egentligen mycket bättre men det är som du säger att jag inte fått ut det i rena träffar och det är ju surt, säger Sebastian Samuelsson.

Samuelsson tror ändå på bättre resultat nästa säsong när han fått pränta in tekniken ett år till.

Hur stor revanschlust känner du?

Den är stor, jag har inte varit med om det där att jag tycker jag haft en säsong som varit klart sämre och det gör ju att jag verkligen känner att jag vill visa att jag kan det här och jag vet att jag har så mycket högre kapacitet än vad jag har fått ut, säger Sebastian Samuelsson.

KLIPP: Se hela reportaget med Sebastian Samuelsson här:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet