Sebastian Samuelsson. Foto: Bildbyrån

Samuelsson: ”Klart att det är lite tråkigt”

Uppdaterad
Publicerad
Idag kom beskedet att skidskyttets landslagschef Anders Byström lämnar för samma roll inom längdlandslaget. Skidskyttestjärnan Sebastian Samuelsson blev överraskad av beskedet.
– Vi fick reda på nyheten igår kväll och det var lite förvånande, säger han till SVT Sport.

Byström var chef för skidskyttelandslaget i ett år innan han lämnade för längdskidorna som han beskriver som ”sin sport”.

– Anders har varit med mycket. Han kom in i en roll som inte har funnits inom skidskyttet med ett mer övergripande ansvar. Anders är en jättebra person som man har haft många bra stunder med. Det är klart att det är lite tråkigt att han byter, säger Samuelsson.

Vad vill du se i hans ersättare?

– Signalen man har fått från förbundet är att man kommer göra om den här rollen lite och den blir lite mer övergripande mot skidgymnasier, alla landslag och hela den biten. Annars känns det väldigt bra att man har anställt en ny skyttetränare och vi får också en fysio extra på halvtid. Det känns som att skidskytteförbundet satsar och att vi är på frammarsch.

Idag kom också beskedet att förbundet har anställt schweizaren Jean-Marc Chabloz som skyttetränare.

– Jag har faktiskt suttit ner med honom och ”Hagge” (Johan Hagström, skyttetränare) en gång och utvärderat förra året och pratat om hur vi jobbar framåt. Jag fick ett väldigt bra intryck av honom då, så det känns som en bra rekrytering, säger Samuelsson.

KLIPP: Nya längdchefen: ”Bra kommunikation är det viktigaste”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Anders Byström tillsammans med Hanna Öberg under den gångna säsongen. Foto: BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer