Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sebastian Samuelsson åker ensam på läger Foto: Bildbyrån

OS-planen: Samuelsson har eget upplägg

Uppdaterad
Publicerad

Skidskytten Sebastian Samuelsson kommer åka på ett eget höghöjdsläger i sommar under tre veckor som en del i hans individuella plan som tränare Johannes Lukas tagit fram.

Allt för att optimera sina chanser i OS i Peking som kommer gå på hög höjd nästa år.

–Jag vill göra allt jag kan för att det ska bli så bra som möjligt, säger Sebastian Samuelsson till SVT Sport.

Under OS i Pyeongchang 2018 tog Sebastian Samuelsson ett överraskande silver i jaktstarten och han var med i stafettlaget som körde hem guldmedaljen.

Då var han en orutinerad yngling, nu är han en meriterad världsåkare som siktar på nya medaljer i OS 2022 i Peking. Mästerskapet kommer gå på hög höjd så för att optimera sina chanser är Samuelsson plan att åka på ett höghöjdsläger i tre veckor i Italien på egen hand. En plan som tränare Johannes Lukas har tagit fram för Sebastian.

– Jag pratade med Johannes (Lukas) och han tyckte att det var bra om jag åkte iväg, säger Sebastian Samuelsson.

Enligt Johannes Lukas har alla åkarna individuella upplägg men det är ingen annan som följer med Sebastian på just detta läger i Italien.

Höghöjdsläger i höst

Hela landslaget ska åka iväg till Font Romeu i Frankrike i september på ett höghöjdsläger, samma ställe som de var på 2019. Då fick Sebastian åka hem efter bara några dagar på grund av sjukdom.

Hur är din erfarenhet med hög höjd?

Jag tror jag presterar bra på höjd om jag får acklimatisera mig men det tar tid för mig att göra det. Jag skulle säga att det tar någonstans 10-12 dagar.

Vill inte träna med norrmännen

Samuelsson reser iväg på midsommarafton och kommer spendera första veckan i Passo di Lavazè och sedan två veckor i Antholz. Han har hört att norrmännen kommer att vara där under samma period och har fått en inbjudan av Tarjei Bö att vara ånglok och dra övriga uppför bergen. Men svensken som är erkänt lite segare på rullskidor är inte så pigg på den utmaningen.

– Jag sliter ju verkligen den här tiden på året, så jag tror att det är lätt hänt att det kan bli rätt så pinsamt om jag ska träna med dem faktiskt, säger Samuelsson skämtsamt.

Se hela inslaget:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Samuelsson kör eget upplägg Foto: Bildbyrån

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.