Sebastian Samuelsson. Foto: Bildbyrån

Samuelsson sköt bort pallchansen med trasigt gevär

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Samuelsson låg trea när han kom till vallen för den sista skjutningen i jaktstarten över 12,5 km i Hochfilzen. Men han sköt bort den chans han hade att nå pallen med sina två första bom för dagen. Ett trasigt gevär efter ett fall var orsaken. 

– Jag fick en chock när jag fick se bössan och att kroken var av, säger Samuelsson.

När svensken var klar med sina två straffrundor hade han halkat ner till tionde plats.

Samuelsson drämde staven i backen när han passerade mållinjen.

– Min bössa gick sönder, kroken var borta, och i stående kändes det som om jag knappt kunde hålla i bössan. Jag förstår inte hur jag kunde skjuta fullt i första stå. Sedan blev det lite extra anspänning i sista och då kändes det inget bra när den där kroken var borta, då gick det inte. Jag är besviken, säger Samuelsson till SVT Sport.

– Jag fick en chock när jag fick se bössan och att kroken var av. Man ska inte skylla på någonting men det var jäkligt surt i dag, säger Samuelsson som kände sig piggare i kroppen i dag.

Dubbelt franskt i täten

Det blev dubbelt franskt i täten genom Quentin Fillon Maillet och Emelien Jacquelin som bägge sköt fullt och snabbt och åkte väldigt fort i snöfallet i Hochfilzen.  

– Han fick i alla fall skjuta om det i sista skyttet och en tiondeplats är okej, säger Ferry om Samuelssons insats, innan han visste om problemet med det trasiga geväret.

Vid det tredje stående skyttet hade Samuelsson återigen en full serie och gick ut som trea, 37 och 26 sekunder efter Fillon Maillet och Jacquelin.  

Vid det andra liggande skyttet var det många som sköt bra. Samuelsson hängde på bra och sköt även han fullt och gick ut som sexa, 31 sekunder efter ledande Fillon Maillet.  

Strax före den första mellantiden brakade Samuelsson in i ett dike i skogen i en skarp kurva, där många hade problem, och föll men kunde snabbt ta sig upp och tappade bara ett par sekunder. Vad han då inte visste var att en krok på bakkappan, en viktig detalj i stående skyttet, var borta och skulle ge konsekvenser senare i tävlingen, Samuelsson samlade ihop sig och sköt sedan fullt i första liggande och gick ut som åtta, 35 sekunder efter ledande Fillon Maillet.

Till resultaten:

KLIPP: Se när Sebastian Samuelsson ramlar ner i diket

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.