Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sebastian Samuelsson Foto: Bildbyrån

Sebastian Samuelsson bäste svensk – missar pallen på nytt

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Samuelsson blev bästa svensk i söndagens jaktstart.

Än en gång missade han pallen och slutade på fjärdeplats.

Johannes Thingnes Bö gick ut som etta och höll ledningen genom hela loppet.

Norrmannen Johannes Thingnes Bö ledde inför jaktstarten och trots tre bom höll han förstaplaceringen genom hela loppet. Även andraplatsen gick till Norge, i form av Sturla Holm Lägreid. Emilien Jacquelin tog den tredje pallplatsen, före Sebastian Samuelsson.

Samuelsson startade först av svenskarna, 38 sekunder efter Johannes Thingnes Bö som gick ut först. Han höll sitt facit på att vara felfri i liggande i Kontiolahti, med tio träff. I stående sköt Samuelsson en bom i vardera av skyttena och gick därefter ut som fyra, vilket höll sig in i mål. Efter loppet beskriver Samuelsson dock att han kände sig seg i åkningen.

– Jag tyckte jag kände mig ganska pigg på första varvet och sen hjälptes jag och (Emilien) Jacquelin åt på andra varvet. Sen fick han dra mest på tredje för då var jag lite trött. Sen bommar jag ett skott i stående och då får jag ta varvet själv så då var jag nästan tvungen att sänka farten i spåret lite grann. Hade jag varit piggare i spåret hade det kunnat se annorlunda ut på sista skyttet också. Det är som att man tar med sig det lite in på vallen, säger han till SVT.

Nelin med nytt personbästa

Jesper Nelin inledde med en bom i det första skyttet, men följde upp med tio träff vilket gjorde att han kom till det sista skyttet som sexa. Trots en bom behöll han placeringen ut på sista varvet. Han gick i mål som sexa, vilket innebär att Nelin slår sitt personbästa i världscupen, som han satte när han under lördagen blev åtta.

– Jag har steppat upp lite i år och 90 procent på alla individuella lopp hittills, vilket betyder jättemycket såklart, säger Nelin.

Martin Ponsiluoma gick ut en minut och 15 sekunder efter ledningen, men chansen att komma ikapp toppen var borta redan efter första skyttet, då han fick tre bom. Skyttet fortsatte svaja och det slutade med åtta bom för Ponsiluoma. Peppe Femling åkte upp från 60:e plats till 39:e med fyra bom.

KLIPP: Nelin efter sjätteplats: ”Vad är det för lalligt tempo?”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.