Foto: Skidskytteförbundet/BILDBYRÅN

Senaste om Peppe Femling: ”Troligtvis får han lämna sjukhuset i eftermiddag”

Uppdaterad
Publicerad

En stav genom underbenet på Peppe Femling satte stopp för tävlandet under Blinkfestivalen. Efter olyckan fördes OS-guldmedaljören till sjukhus med ambulanshelikopter och opererades i natt.

– Troligtvis kommer han att få lämna sjukhuset i eftermiddag, säger Ingemar Arwidson, Generalsekreterare Svenska Skidskytteförbundet till SVT Sport.

Inga vitala blodbanor, nerver eller skelettdelar är skadade och skadan är koncentrerad till muskeln och framkallar smärta, enligt Skidskytteförbundets hemsida.

– Vi tror att han kan vara tillbaka i träning inom fjorton dagar, men hur mycket han kan belasta benet är osäkert än, säger Ingemar Arwidson till SVT Sport.

Femling var kvar på sjukhuset efter lunch för kompletterande undersökningar.

”Han hälsar att han är vid gott mod och är rejält trött och vill därför avstå direkta mediakontakter den närmaste tiden.”, skriver Skidskytteförbundet på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.