Silver-Sebbe om missarna: ”För dåligt”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev succé för det svenska stafettlaget i helgen, med seger i världscupen. Men Sebastian Samuelsson är inte nöjd sitt stående skytte den här säsongen.

– 76 procent är för dåligt, säger han till SVT Sport.

Sebastian Samuelsson har sedan OS-silvret växt fram som en av de stora svenska vintersportprofilerna. Den här säsongen vill 21-åringen etablera sig ytterligare i världseliten. Åkningen har fungerat bra, och även det liggande skyttet (hela 90 i träffprocent). Men det stående skyttet har fungerat klart sämre (76 procent). I söndagens stafett i i österrikiska Hochfilzen bommade han två, men lyckades ändå hålla undan och föra Sverige till seger.

– Det är märkligt, för jag tycker egentligen stående är enklare. Men det har fortfarande varit så pass få tävlingar den här säsongen att några missar i en viss tävling ger ett stort utslag på statistiken. Men 76 procent är för dåligt, så är det, säger han till SVT Sport.

Oroar det dig?

– Nej, det är inget jag tänker på direkt. Det är bara att köra på och träna. Ibland har det kanske varit extra pressat inför det stående skyttet, när det gäller mycket i ett lopp. Det kanske kan påverka siffrorna lite. Men överlag känns det mesta positivt, jag känner att jag tagit kliv i min utveckling.

Samuelssons träffprocent

2018/2019

Liggande 90

Stående 76

Kommentar: Som jämförelsesiffra har världscupledaren Johannes Thingnes Böe 84 procent i liggande och 82 i stående).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.