• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Sebastian Samuelsson missnöjd efter att ha missat medalj. Foto: Bildbyrån.

Samuelsson bommade i medaljläge

Uppdaterad
Publicerad

Sverige hade en bra medaljchans när Sebastian Samuelsson sköt i sista stående skyttet i singelmixedstafetten i VM.

Två bommar förstörde de svenska chanserna.

Sverige fick en gratischans när Frankrikes Emilien Jacquelin bröt sin stav men Samuelsson orkade inte ifatt och blev fyra.

Norge vann före Tyskland. Frankrike tog bronset.

– Det var bra men det räckte inte riktigt hela vägen, sa Björn Ferry om den svenska duons insats idag.

Sverige har inte haft flytet med sig på detta VM. Det här var Sveriges och även Hanna Öbergs tredje fjärdeplats på detta VM.

Hanna Öberg växlade över till Sebastian Samuelsson 7,7 sekunder efter ledartrion. I Samuelssons liggande skytte blev det fullt hus och Sverige gick ut som trea inför näst sista varvet. Det såg bra ut för Samuelsson som satte sina tre första skott men sedan kom två raka bom – och där försvann guld- och silverchansen.

Drama när Frankrike tappade staven

Men Frankrike som passerade Sverige vid skyttet bjöd in Sverige i matchen när VM-guldmedaljören i jaktstart Emilien Jacquelin tappade sin stav ut från vallen. När en funktionär skulle ge fransmannen en ny stav så halkade han till och Jacqueline tvingades fortsätta ett femtiotal meter till med en stav.

Samuelsson var för långt efter för att kunna utnyttja den franska missen och medaljen var aldrig nära.

– Bommarna är väldigt nära, Riktigt surt att vi blir fyra igen, säger den svenske tränaren Mattias Nilsson till SVT Sport.

Marte Röiseland är VM:s ohotade drottning. I och med segern idag ihop med Johannes Thingnes Bö så har norskan tagit fem medaljer under mästerskapet. Guld i mixedstafett, guld i sprint, brons i jaktstart, brons i distans och nu guld i singelmixstafett.

In till det allra sista skyttet i stående hade Tyskland och Norge ett litet försprång och Johannes Thingnes Bö avgjorde tävlingen med fullt skytte.

Även Johannes Thingnes Bö har tagit medaljer i nästan allt han ställt upp i. Norrmannen har fyra medaljer på fem lopp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.