Stina Nilsson: ”Ett bra skytte är som att skära i ett smörpaket”

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson debuterar i ett distanslopp vid helgens världscuppremiär i Östersund.

Fort åker hon redan. Men skyttet kan bli nyckeln – och här handlar mycket om rätt känsla.

– Ett bra skytte för mig är som att skära i ett smörpaket. Det är den känslan jag vill eftersträva, säger hon.

Stina Nilsson genrepade starkt vid den svenska premiären i Idre. Hon var snabbast av alla i spåret på kortdistansen som Elvira Öberg vann.

Men fem bom på skjutvallen gjorde att topplaceringen uteblev den gången.

”Som att skära i ett smörpaket”

Nu får hon chansen i distansloppet i Östersund. Och för att hon ska vara nöjd handlar mycket om att hitta den rätta känslan.

– För mig är det solklart. Jag jobbar mycket med känslor. Hur jag vill känna när jag åker, går mest att beskriva som att allt flyter. Ett bra skytte är som att skära i ett smörpaket. Ett mjukt smörpaket. Det är den känslan jag vill eftersträva, säger Stina Nilsson vid skidskyttelandslagets presskonferens under torsdagen.

Att hon får chansen direkt i distansloppet gör henne extra taggad.

– Jag blev jätteglad och förväntansfull när jag fick veta det. Det ska bli jättespännande. För att göra ett bra lopp tror jag det blir viktigt med ett bra utgångstempo. Det gjorde jag i Idre. Ett tempo som kan få ned belastningen inför skyttet, säger Stina Nilsson.

KLIPP: Stina Nilsson: ”En dröm som jag inte vågat hoppats på” (16 november)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.