Martin Fourcade tog hem 51:a världscupssegern. Foto: Bildbyrån

Fourcade tog hem segern – igen

Uppdaterad
Publicerad

Martin Fourcade vann – igen. Fransmannen kunde enkelt åka hem sin 53:e världscupseger med Emil Hegle Svendsen på andra och Anton Sjipulin på tredje plats.

Efter vinsten igår gick Martin Fourcade ut i täten i dagens jaktstart, men till andra skyttet var ryssen Anton Sjipulin ikapp. Och det var mellan dessa herrar allt avgjordes, på sista skjutningen

Fourcade sköt fullt, men Sjipulin darrade och bommade ett skott. Med 24 sekunder tillgodo kunde fransmannen i behaglig takt och med ett leende på läpparna ta hem ytterligare en seger, karriärens blott andra vinst i Pokljuka, Slovenien.

– Lugnt och tryggt in i mål, säger SVT Sports kommentator AnnaMaria Jansson.

Svendsen tillbaka

Desto mer spännande blev striden om andraplatsen mellan Anton Sjipulin och norrmannen Emil Hegle Svendsen. Efter en spurtuppgörelse tog norrmannen hem silvret.

Andraplatsen var ett glädjande besked för norrmannen, som brottats med magproblem.

– Vilken skön framgång. Han är tillbaka. Han har sagt att hela hans kropp känns annorlunda, sen han fick ordning på det med magen, och det visar han verkligen idag, säger AnnaMaria Jansson.

Sebastian Samuelsson, som var bäst igår av svenskarna och slutade på en 30:e plats, kom på en 35:e plats efter tre bommar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.