Kaisa Mäkäräinen Foto: Bildbyrån

Mäkäräinen dominant igen – Brorsson klättrade

Kaisa Mäkäräinen fortsätter att dominera i Pokljuka.

För andra dagen i rad sköt finskan fullt hus och vann – denna gång med 41 sekunders marginal.

Bästa svenska i jaktstarten blev Mona Brorsson på 16:e plats.

– Jag är jättenöjd med åkningen och topp 15 var ett personligt mål i dag och det var nära, säger Brorsson till SVT Sport.

I lördagens sprinttävling höll Kaisa Mäkäräinen för favorittrycket och sköt fullt hus när hon besegrade italienska Dorothea Wierer med 14,8 sekunders marginal.

I dagens jaktstart blev det ny dominant seger. Finskan var återigen prickfri i skyttet och kunde vinna med 41,3 sekunder marginal, trots att även Wierer, slovakiska Paulina Fialkova och italienska Lisa Vittozzi även de prickade fullt i en ovanligt stark tävling.

Brorsson klättrade

Bästa svenska blev Mona Brorsson som som inledde starkt utan ett enda bom, men tappade efter en bom på första stående.

Svenskan, som gick ut som 19:e åkare, klättrade ändå tre placeringar när hon slutade på 16:e plats. Näst bästa svenska blev Emma Nilsson på placering 38.

Hanna Öberg stod över tävlingen på grund av sjukdom.