Kaisa Mäkäräinen segrade i Hochfilzen

Uppdaterad
Publicerad

Det blev favoritseger i damernas jaktstart i österrikiska Hochfilzen när finskan Kaisa Mäkäräinen avgjorde på slutvarvet.

De två giganterna, italienskan Dorothea Wierer och finskan Kaisa Mäkäräinen, gick ut först i spåret, men efter att båda bommat, Wierer två och Mäkäräinen en, öppnade tävlingen upp sig.

Inför sista skjutningen kom slovakiskan Paulína Fialková in först på vallen, men efter att flera bommat var gick polskan Monika Hojnisz ut i ledning med elva sekunder. Men vid 9,2 kilometer gick Mäkäräinen ikapp och förbi Hojnisz. Mäkäräinen släppte sedan inte försprånget utan vann med 1.5 sekunder före Fialková och ytterligare två sekunder före Wierer.

– Det var ett tufft lopp i dag. Jag är inte nöjd med mitt skytte, säger Mäkäräinen till SVT Sport.

Persson slutade elva

Linn Persson hade ett bra läge att blanda sig i tätstriden, men efter att han bommat sista skottet föll hon tillbaka och slutade till sist elva, medan den nyblivna Bradguldsvinnanren Hanna Öberg kom i mål på en femtondeplats. Mona Brorsson slutade 22:a och Emma Nilsson 35:a.

– Jag är jättenöjd såklart. Bara en bom och 19 träff är bra, säger Linn Persson till SVT.

– Sveriges insats bådar gott inför morgondagens stafett, säger SVT:S expert Helena Ekholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.