Samuelsson vann sprinten: ”Bästa loppet jag gjort”

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Samuelsson fick sin revansch efter distanstävlingen.

På sprinten sköt han fullt och vann på hemmaplan i Östersund.

– Jag tror att det här är det bästa skidskytteloppet jag gjort, säger han till SVT Sport

Efter gårdagens tunga distanstävling var Sebastian Samuelsson osäker på skyttet inför sprinten.

– Man får en smäll. Jag blir väldigt fundersam till varför jag bommar, sa han till SVT Sport inför tävlingen.

Men i sprinten fick han stor revansch när han sköt fullt och vann på ett imponerande sätt. Samuelsson kopplade greppet direkt och ledde sedan från första skyttet fram till mål.

– Jätteskönt så klart. Det är min första seger i sprint så det känns fantastiskt bra, säger han till SVT Sport och fortsätter:

Segern var hans andra världscupseger i karriären.

– Jag tror att det här är det bästa skidskytteloppet jag gjort. Jag är otroligt stolt över mitt race, framförallt med tanke på gårdagen. Jag tyckte jag skulle göra det bra i går men blev inte alls bra. Jag är glad att jag lyckades vända på det.

Norrmännen hotade

Det största hotet mot Sebastian Samuelsson var annars norrmännen Vetle Sjåstad Christiansen och Johannes Thingnes Bö som vid målgång var drygt tolv sekunder bakom svensken.

Samuelsson var annars den enda svensken som sköt fullt i dag. Jesper Nelin drog på sig två bom i stående och Ponsiluoma fick åka fem straffrundor totalt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.