Fourcade överlägsen vinnare igen

Uppdaterad
Publicerad

Martin Fourcades tre bom senast visade sig vara en tillfällighet – i dagens jaktstart hämtade han inte bara in avståndet på motståndet utan krossade dem. ”Ordningen återställd”, säger SVT Sports expert Magdalena Forsberg.

Det var kallt och blåsigt när herrarnas jaktstart avgjordes i tyska Oberhof. Efter Fourcades tre bom i sprinten i förrgår gick han ut som åtta, 51 sekunder bakom sprintvinnaren Julian Eberhard, Österrike. Men det avståndet skulle vara en baggis för fransmannen.

När fransmannen sköt rent i sista skjutningen sträckte han armarna i luften. 

– Han är grym. Att skjuta två nollor i stående i de här förhållandena är fantastiskt, säger SVT Sports expert Magdalena Forsberg.

”Ordningen återställd”

I en tävling som präglades av bommar stod Fourcade pall och åkte bara på en vid andra skjutningen. När han gick i mål över en minut före tvåan var det hans åttonde seger på tio individuella lopp, och en snabb revansch efter senast.

– Han är bara bäst. Ordningen återställd, säger Forsberg.

Lindström 42:a

Det blev ingen lyckad svenskdag. Fredrik Lindström blev bästa svensk på en 42:e plats följt av Tobias Arwidson på en 47:e plats. Lindström noterades för sju bom och Arwidson för tre stycken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.