Oväntat ryskt i topp när Fourcade sköt bort sig. Foto: Bildbvyrån

Skrällen: Ryskt i topp efter Fourcades miss

Uppdaterad
Publicerad

Två straffrundor på sista skyttet gjorde att den annars så överlägsne Martin Fourcade sköt bort sina chanser i herrarnas jaktstart. Istället blev det otippat dubbelt ryskt i topp – samtidigt som Sverige sköt bort sig. ”Åkning och kroppen var riktigt slö”

Martin Fourcade har varit fullständigt överlägsen i inledning av skidskyttet säsongen. I dagens jaktstart hade fransmannen chansen att knipa fjärde raka segern och efter tre rundor såg allt ut som vanligt.

Men så på fjärde och sista skyttet missade Fourcade två skott vilket resulterade i två straffrundor. Då passade ryssarna Anton Babikov och Maxim Tsvetkov att ta sig förbi – och de kunde hålla Fourcade bakom sig hela vägen in i mål.

Vinterstudion

Lindström såg ut att kunna utmana om en topplacering efter de två inledande skjutningarna men efter tre respektive två bom i stående föll han ner till 39:e plats.

– Det var jättetungt idag. Jag sköt ju bra och höll mig där framme men åkningen och kroppen var riktigt slö. Det var tufft från start och känns som det påverkade psyket, säger Fredrik Lindström till SVT Sport.

Istället blev Sebastian Samuelsson bäste svensk i sin världscupdebut med sin på 20:e plats, och även Jesper Nelin slog Lindström i och med 32:a plats.

– Jag nöjd. Det är lite synd med fyra bom, det är lite för mycket egentligen. Men topp 20 i min världscupdebut tycker jag är skitbra, säger Sebastian Samuelsson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet