Ole Einar Björndalen sista tävling. Foto: Bildbyrån

Italienska paret vann i ex-stjärnornas sista tävling

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen seger för återvändande Ole Einar Björndalen och Darija Domratcheva i uppvisningstävlingen i tyska Gelsenkirchen. Men väl en tredjeplats. Bäst var italienarna Dorothea Wierer och Lukas Hofer.
– Det var fantastiskt kul att se de slåss om segern, säger SVT Sports expert Helena Ekholm.

Den skidskyttetokiga tyska hemmapubliken i fotbollslaget Schalkes enorma arena i Gelsenkirchen fick se mycket skidskytte på lördagskvällen.

Tidernas mest framgångsrika skidskytte, norrmannen Ole Einar Björndalen gjorde en tillfällig comeback tillsammans med sin fru Darja Domratcheva, och ryssen Anton Shipulin gjorde sin sista tävling.

Och i den första delen av tävlingen visade Björndalen/Domratcheva klass. Det norsk-ukrainska laget åkte in som trea, efter italienarna Wierer/ och Hofer och det franska laget Bescond/Jaquilin.

Ole Einar Björndalens sista skott

I den efterföljande jaktstarten sköt det franska paret bort sig men fram tog sig, skjutning för skjutning, det tyska paret Franziska Preuss/Simon Schempp.

I det sista skyttet sköt Hofer tre bom och klev till slut fram precis framför Simon Schempp. Till slut var dock Hofer starkast och vann tätt före tysken.

Ole Einar Björndalen, tillbaka igen, sköt en bom i det sista skyttet – annars hade han kunnat avsluta på bästa sätt, nu blev han delad trea efter att Benedikt Doll väntat in och åkt in tillsammans med honom.

– Det var fantastiskt kul att se de slåss om segern, säger SVT Sports expert Helena Ekholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer