• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Felfritt skytte av Fredrik Lindström. Foto: Bildbyrån. Visa alla (4)
Visa alla (4)

Lindström sjua i sprinten

Fredrik Lindström hamnade på en sjundeplats i sprinttävlingen efter felfritt skytte och skaffade sig ett bra läge inför morgondagens jaktstart. Vann gjorde Tarjei Bö – som tog sin första vinst i världscupen sedan februari 2013. – Jag ger mig själv jättefina förutsättningar inför jaktstarten imorgon, säger Lindström till SVT Sport.

Martin Fourcade sköt en bom i första skjutningen men nollade i andra. Efter snabb åkning i skidspåret återstod bara en skidskytt som kunde hota fransmannen. Norsken Tarjei Bö, som även han sköt en bom, åkte jämnt med Fourcade och i mål skiljde det bara 7 tiondelar mellan de två, till Bös fördel.

– Det var helt svart när jag kom i mål, jag visste inte om jag vann. Jag hörde publiken jubla men jag är i Sverige så visste inte om de jublade för att jag vann eller inte men när jag förstod att jag vunnit så var det bara glädje, säger Bö till SVT Sport.

– Jag är besviken, jag hörde att banan var snabbare nu på slutet, men det är en del av tävlingen, säger Martin Fourcade till SVT Sport.

Lindström sköt fullt

Fredrik Lindström hade felfritt skytte i sprinten, och var lika säker i det liggande som stående skyttet. Men 28-åringens åktid på första varvet var för långsam för att blanda sig in bland toppplaceringarna. Lindström ökade tempot i slutet och hamnade på en sjundeplats, 16,7 sekunder bakom Bö. I morgon avslutas världscuptävlingarna i Östersund med jaktstart, både på herr- och damsidan.

– Det var ett väldigt bra skidskyttelopp idag, jag ger mig själv jättefina förutsättningar inför jaktstarten imorgon, säger Fredrik Lindström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer