Stafettdamerna efter silvret på OS: ”Vi är bättre i år”

Uppdaterad
Publicerad

Då de svenska skidskyttedamerna tog OS-silver i Pyeongchang för ett år sedan var det en skräll. På hemma-VM i Östersund hör de till medaljfavoriterna.

– Vi är bättre i år. Vi har ett större självförtroende för nu vet vi vad vi är kapabla till. Vi har absolut ett lag som kan konkurrera om medaljer, men vi är inte ensamma. Man kan lätt räkna sex-sju lag som kan vara med uppe i toppen, säger Mona Brorsson till SVT Sport.

Mona Brorsson säger också att stafetten får igång deras förbundskapten Wolfgang Pichler lite extra.

– Han är extra stressad, hetsig, nervös och högljudd. Men samtidigt är han väldigt nöjd med vad vi har presterat, säger hon.

Hanna Öberg tog VM-brons tillsammans med Sebastian Samuelsson i torsdags. Under fredagen valde hon att inte skjuta på träning.

– Kroppen känns bra. Jag skjuter inget idag, utan vilar huvudet lite extra, säger VM-guldmedaljören från distanstävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.