Foto: Bildbyrån

Corona stoppar skidskyttelandslaget

Uppdaterad
Publicerad

Om en dryg vecka skulle skidskyttelandslaget ha åkt till Font Romeu i södra Frankrike på ett tre veckor långt höghöjdsläger, men tvingas nu ställa in när Frankrike återigen ser en ökning av nya coronafall.

– Att bli sjuk där är fortfarande en ganska liten risk men inte en risk vi kan ta, säger sportchefen Anna-Maria Uusitalo.

Ifjol befann sig både längd- och skidskyttelandslaget på höghöjdsläger i Font Romeu i södra Frankrike som en del i uppladdningen mot OS i Peking 2022 som går på hög höjd. Tanken var att följa upp det i år men sedan tidigare har längdlandslaget ställt in sina utlandsläger tills vidare och idag meddelade även skidskyttelandslaget att deras tänkta läger i Frankrike ställs in i sista stund efter att rapporter om att smittspridningen ökar ganska kraftigt i Frankrike igen.

– Sedan har de omfattande karantänsregler så om någon skulle bli sjuk måste hela gruppen isoleras, säger sportchefen Anna-Maria Uusitalo.

Beslutet blev enkelt att ta efter att landslagets läkare Lykke Tamm som bor i Frankrike på nära håll såg hur smittspridningen ökade igen.

För åkarna kom inte beskedet som någon stor överraskning som fortsatt från träna på hemmaplan.

– Så klart hade det var kul att komma iväg och nyttigt med hög höjd inför Peking framförallt men jag tror inte de ska påverka allt för mycket, säger Sebastian Samuelsson.

Nu väntar fortsatt träning i Östersund och sedan ett läger i Sollefteå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.