Stavdramatik för Sebastian Samuelsson

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Samuelsson hade stavproblem på sin sträcka.

Inför första skyttet bröt han staven – och fick byta stav tre gånger om.

– Det var någon galning som körde på mig, säger Sebastian Samuelsson.

Sebastian Samuelsson inledde mixedstafetten för Sverige. På väg in till det första skyttet fick han problem. Han bröt staven och fick tag på ”fel” stav.

– Det var någon galning som körde på mig precis innan vallen. Han körde på mig helt och hållet bakifrån. Jag fick en ny stav av en norsk ledare, men den var lite för lång, säger Sebastian Samuelsson till SVT Sport.

Trots det sköt han fullt och snabbt. 26 sekunder tog serien och han tog rygg på Norge ut från vallen.

”Tar mycket energi”

Men sen fick Samuelsson byta stav – två gånger till. Först fick han en ny stav av en svensk ledare, men den var alldeles för lång. Han fick sedan byta igen för att få rätt stav.

– I stället för att jaga ikapp Norge fick jag hålla på att byta stav och det tar mycket energi, säger han.

På det stående skyttet blev det en bom i det ordinarie skyttet och han fick använda två extraskott.

Sista varvet blev tungt. Samuelsson tappade i spåret och växlade över till Martin Ponsiluoma som nia – 32 sekunder bakom Belarus i täten.

– Staven jag fick hade bara enkelrem. Det går bra normalt sätt, men det var klibbigt i snön så staven fastnar. När jag bara har enkelremmen så är det som att jag tappar staven hela tiden, det blev kämpigt, säger Samuelsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.