Stina Nilsson blev 36:a i dagens sprint över 7,5 km i Österrike i IBU-cupen.I morgon blir det en ny tävling på samma distans. Foto: TT

Stina Nilsson 36:a: ”Det var nog bara dåliga skott”

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson slutade 36:a i IBU-cupens 7,5 km i österrikiska Obertilliach. Detta efter fyra bom (2+2). Inför världscupens avslutning i Nilssons hemstad Östersund nästa vecka vill Helena Ekholm se henne tävla på hemmaplan.

– Jag tycker att det är hennes tur, säger SVT:s expert.

Nilsson var drygt en och en halv minut efter norskan Emilie Ågheim Kalkenberg och ryskan Anastasia Jegorova, som delade segern efter att ha åkt på 20.12,6 över 7,5 km.

Trots de blygsamma placeringarna tycker Helena Ekholm att Nilsson ska få chansen att köra i världscupen i Östersund, Nilssons hemstad, nästa vecka.

– Jag tycker att det är hennes tur. De flesta andra har fått prova på världscupen, säger SVT Sports expert.

Mönstret känns igen

Mönstret var detsamma som det varit de senaste veckorna: snabb åktid, men sämre skytte. Hon var tredje snabbast i spåret.

Nilsson säger att hon tar med sig åkningen, men att det var för många bom för att hon ska känna sig nöjd.

– Min bedömning är att det inte var vinden, det var nog bara dåliga skott, säger hon.

Ny sprint redan på lördag

Redan på lördagen är det chans för revansch när det är dags för ytterligare en sprint.

– Det är så himla kul, jag tar med mig vissa bra grejer och andra grejer skulle jag vilja ha revansch på två minuter senare, säger hon.

27-åringen har som bäst varit 21:a i sprint tidigare i IBU-cupen.

Bästa svenska blev Elisabeth Högberg på femte plats, och 21-åriga Ella Halvarsson tog en fin tiondeplacering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.