Stina Nilsson reser hem från OS. Foto: TT/Bildbyrån

Stina Nilsson lämnar OS: ”Viktig del av laget”

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson lämnar OS, utan att ha fått köra ett enda lopp.

Hon flyger hem i natt.

– Stina har varit en superlagmedlem hela vägen, säger SOK:s mediechef Lars Markusson till SVT Sport.

OS har inte blivit vad Stina Nilsson hoppats på. 28-åringen har inte fått köra ett enda lopp under OS, som den enda åkaren av sex i det svenska skidskyttelandslaget.

På onsdagseftermiddagen kom uppgifter om att Nilsson lämnar OS med en tävling kvar, något som Expressen var först med att rapportera om. Hon har inte kvalat in till masstarten, där Anna Magnusson istället är reserv.

– Hon åker hem samtidigt som till exempel Maja Dahlqvist som är medaljör, det är för att det inte är några tävlingar kvar för dem, säger SOK:s mediechef Lars Markusson till SVT Sport.

Trots att Nilsson inte har tävlat och undvikit intervjuer har det inte varit några sura miner, enligt mediechefen.

– Stina har varit ett superlagmedlem hela vägen. Det sista hon gjorde var att vara här och fira stafettguldet med laget, säger han.

Har vunnit test-tävlingar under OS

Markusson vill understryka att Nilsson varit en stor del av laget, trots att hon inte fått starta i något lopp.

– Skrivit på insta och skickat grejer, inte velat när hon inte tävlat. men hon har varit en jätteaktiv del av laget, vunnit en del av de test-race som de har kört, hon har varit en viktig del av laget, säger han.

Hur känns det att en åkare som vinner test-tävlingar inte får starta i loppen?

– Det visste vi inte från början, som Johannes (Lukas) sagt tidigare, de åkare som har varit här skulle förmodligen platsa i alla andra lag.

Enligt Expressens uppgifter ska Nilsson även ha lämnat onsdagens medaljceremoni bakvägen för att flyga hem till Sverige.

KLIPP: Här tar stafettlaget emot guldmedaljerna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.