Foto: Bildbyrån

”Som ledare kommer han bidra med trygghet och rutin”

Uppdaterad
Publicerad

Nu uttalar sig även Stina Nilsson om Rikard Grips nya toppjobb inom skidskytteförbundet.

– Som ledare kommer han bidra med trygghet och rutin, säger Nilsson till SVT Sport.

Tidigare under tisdagen presenterades Rikard Grip som ny generalsekreterare på skidskytteförbundet. Grip berättade då för SVT Sport att Stina Nilsson peppade honom att ta jobbet. ”Följ dina drömmar” var budskapet från Nilsson.

– Jag sade att han inte skulle göra något för någon annans skull än sin egen. Men jag har inte velat pressa på, det låter kanske konstigt men vi har faktiskt inte pratat så mycket om det här. Vi pratar mer om träning, säger Stina Nilsson till SVT Sport.

Handlade inte om en ”kupp”

Hon vill också, precis som Rikard Grip, poängtera att de inte hade pratat ihop sig på förhand om bytet till skidskytte. 

– Det här är två separata beslut och handlar mer om att vi är två drivna personer som gärna söker nya utmaningar. Och nu råkade vi söka nya utmaningar på samma ställe.

Vad kan han tillföra som ledare?

– Trygghet och rutin. Jag vet att Rikard har en massa erfarenhet från tidigare mästerskap. Men det är ett givande och tagande såklart, han kommer tillföra nya idéer men säkert lära sig också.

Och hur går det för dig just nu med skytteträningen?

– Jag hänger mycket på vallen. Det har varit superkul. Kommer nog hänga där mycket i sommar också.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.