Stina Nilsson om turbulensen: ”Tänker inte kasta ruttna äpplen”

Uppdaterad
Publicerad

Det turbulenta året i längdlandslaget påverkade Stina Nilsson. Men nu är skidskytten tydlig med att hon inte vill kommentera det som pågick i förbundet.

– Jag tänker inte vara någon som kastar ruttna äpplen i efterhand, säger 26-åringen till SVT Sport.

Förra året var rörigt för det svenska längdlandslaget. Flera nyckelpersoner valde eller tvingades att lämna sina roller, det pratades om ett missnöje mot vallateamet och samtidigt dröjde det innan de vakanta rollerna ersattes.

Efter säsongen meddelade dessutom en av de största stjärnorna att hon lämnar landslaget för att nu satsa på skidskytte iställlet.

Efter bytet berättade Stina Nilsson för SVT Sport att det stormiga året påverkade henne.

– Det har varit ett väldigt turbulent år. Det hela började i våras när det var många viktiga personer i landslaget som inte blev kvar. Jag trodde inte att det skulle påverka så mycket, men det kan ha påverkat helheten.

Men nu är Nilsson tydlig med att hon inte vill prata mer om svensk längdskidåkning.

– Det finns så mycket som folk har skrivit redan och jag tänker att nu har jag lagt det bakom mig. Jag tänker inte vara någon som kastar ruttna äpplen i efterhand. Jag vill bara blicka framåt, säger hon till SVT Sport.

Men 26-åringen minns gärna framgångarna i längdspåret, där inte minst OS i Pyeongchang 2018 sticker ut med fyra medaljer – varav ett guld i sprint.

– Att tillhöra längdlandslaget är ju en del av mig, jag har ju varit med i det sedan sju år. Jag älskar ju att tänka tillbaka på att det är så mycket saker jag redan har gjort. ”Men gud, jag gjorde ju det här i Sotji. Åh gud, jag gjorde ju det där i Pyeongchang. Åh gud va coolt det var i Val di Fiemme.”

– Jag känner en enorm stolthet, men också lite grann att jag känner mig väldigt klar på den arenan. Jag har massa fina minnen därifrån som jag är väldigt tacksam över.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.