Stina Nilsson. Foto: Bildbyrån

Stina Nilsson skadad under träning – borta i flera veckor

Uppdaterad
Publicerad

Nyblivna skidskytten Stina Nilsson har kraschat under ett träningspass och skadat sig. Nilsson föll i en utförsbacke och skadade armbågen.

– Det känns givetvis väldigt tråkigt att kraschen resulterade i en fraktur, säger Stina Nilsson i ett pressmeddelande.

ARKIV: ”Folk får tycka vad de vill” (13 maj):

– Stina har en mindre fraktur vid armbågen som behandlas med avlastning. Jag känner mig trygg i den expertishjälp Stina får i Östersund och det finns mycket goda förhoppningar på att läkningen kommer gå bra säger landslagsläkare Lykke Tamm.

Skadan innebär att 27-åringen inte kan belasta armbågen och köra med två stavar på sex veckor.

– Hon kommer att kunna träna mycket annat, rullskidor med en stav till exempel, viss styrketräning och så vidare, där finns många alternativ till träning, säger sportchefen Anna-Maria Uusitalo till SVT Sport.

– Det är inga problem att genomföra träning men vi får vara lite kreativa och hitta lösningar så Stina kan träna men samtidigt läka på bästa sätt, säger säger huvudtränaren Johannes Lukas.

”Otroligt tacksam”

Skadan innebär också att Stina Nilsson missar nästa veckas SM i rullskidskytte i Dala Järna.

– Det känns givetvis väldigt tråkigt att kraschen resulterade i en fraktur, men jag känner mig samtidigt otroligt tacksam att jag har ett så bra team runt mig. Jag ska inte glömma bort att det är en fraktur, men jag känner mig redan mycket bättre och tror på snabb läkning, säger Nilsson och tillägger:

– Visst har jag sagt att jag har ett exemplariskt bra läkkött?

ARKIV: Stina Nilsson om första tiden som skidskytt (17 maj 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.