Stina Nilsson. Foto: Bildbyrån.

Stina Nilsson sköt bort sig i EM

Uppdaterad
Publicerad

Första nio skotten satt fint – men sedan sköt hon bort sig.

Stina Nilsson slutade 38:a och får kritik av SVT Sports expert Björn Ferry.

– Om hon ska mäta sig med sig världseliten måste hon åka mycket, mycket fortare, säger Ferry.

Stina Nilsson inledde jaktstarten i skidskytte-EM bra. Hon sköt fullt vid första liggande och var på väg att sätta samtliga skott vid andra skyttet. Men det blev bom på hennes tionde skott.

Efter det blev det fler bom. Totalt missade Nilsson sex skott och slutade långt ner i resultatlistorna. Hon blev 38:a.

– I dag åkte jag som jag gör när jag är på min nivå, det är den här nivån jag håller och är nöjd med just nu, säger Nilsson till TT.

”Jag är inte lika hoppfull”

SVT Sports expert Björn Ferry känner en tvekan om Nilssons framtid som framgångsrik skidskytt.

– Jag är inte lika hoppfull. Om hon ska mäta sig med sig världseliten måste hon åka mycket, mycket fortare, säger Ferry.

Stina Nilsson hade fjärde bästa åktid.

– Skyttemässigt är hon på rätt väg. Men jag tror det kommer behöva väsentligt mer i skidåkningen, säger Ferry, som betonar att det är en betydande nivåskillnad mellan världscupen och EM:

– Vinnarloppet i dag räcker inte speciellt långt mot Tiril Eckhoff och Hanna Öberg. Så det är en tydlig nivå svagare. Det är som division 1 mot allsvenskan.

Fina svenska placeringar

Ingela Andersson gjorde en stark tävling och hade chansen att vinna tävlingen. Men i sista skyttet sköt hon bort sig och missade därmed pallen. Det blev en femte plats för Andersson.

Anna Magnusson blev sexa i tävlingen. Elisabeth Högberg gjorde också en fin tävling, hon slutade på eflte plats.

Hemmaåkaren Kamila Zuk var bäst för dagen. Hon gick ut som 18:e, men lyckades vinna jaktstarten över 10 kilometer. Polskan sköt fullt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.