Stina Nilsson. Foto: Bildbyrån.

Stina Nilsson snabbast i spåret – men stående skyttet svek

Uppdaterad
Publicerad

I söndags gjorde Stina Nilsson personbästa när hon kom åtta.

Och Nilssons fina form i skidspåret fortsatte på onsdagen när hon var snabbast av alla.

Men med fem bom blev det bara en 25:e plats ändå.

Samtidigt som VM i skidskytte pågår så jagar Stina Nilsson formen i IBU-cupen som är nivån under världscupen. I helgen kom hon 22:a på lördagen och på söndagen slog hon till med stort personbästa när hon kom åtta i jaktstarten.

– Jag tog verkligen den tiden det krävdes i dag på vallen, och det är jag väldigt nöjd med, sa Nilsson till TT.

Snabbast i spåret

På onsdagen fortsatte tävlingarna i slovakiska Orsblie med distanslopp och där skulle Nilsson imponera i skidspåret och var snabbast av alla, tre sekunder före Ingela Andersson. Men det blev betydligt tyngre på skjutvallen för Nilsson.

Hon inledde visserligen med att skjuta fullt i det första liggande skyttet, men i det första stående blev det hela tre bom. Nilsson sköt sedan fullt igen i det andra liggande men avslutade sedan med ytterligare två bom i det andra stående skyttet och hon landade på totalt fem bom där varje bom gav 45 sekunders tillägg.

Slutade 25:a

Med det var hon hela två minuter och 50 sekunder efter vinnaren Vanessa Voigt från Tyskland och Stina Nilsson slutade på en 25:e plats.

Bästa svenska blev Elisabeth Högberg, hon slutade elva och Ingela Andersson blev tolva.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.