Martin Fourcade vann före Samuelsson under OS i Sydkorea Foto: Bildbyrån

”Stöttar självklart inte bojkotten”

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Samuelsson ser ut att bli den enda att bojkotta världscuptävlingarna i Ryssland, de stora stjärnorna verkar inte vilja följa svenskens exempel.

Österrikaren Dominik Landertinger är en av de som inte stöttar Samuelssons beslut att bojkotta tävlingarna i ryssland.

– Självklart inte. Jag kommer definitivt att tävla i Tyumen. För mig är det otänkbart att inte åka, säger Landertinger enligt den ryska nyhetsbyrån Tass.

Martin Fourcade har tidigare uttryckt sig kritiskt mot Ryssland och den utbredda dopningen inom ryskt skidskytte. Men inte heller han stöttar Samuelsson.

– Jag har ett tydligt ställningstagande mot de ryssar som fuskat, men jag känner inte samma sak för Ryssland i stort. Vi pratar om ett land där många tycker om skidskytte och jag tycker inte att den ryska allmänheten ska straffas för evigt för något som några av deras ledare och idrottare har gjort, säger världscupledaren enligt L'equipe.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer