Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Succé för Anna Magnusson – vann sprinten

Uppdaterad
Publicerad

Det blev dubbelt svenskt i topp när sprinten avgjordes. Anna Magnusson vann sensationellt före Linn Persson som slutade tvåa och tog sin första seger i världscupen.

– Jag är ganska chockad och lite rörd, säger Anna Magnusson i SVT.

Anna Magnusson sköt fullt i första skyttet och när hon inte bommade något skott även i det andra skyttet tog hon över ledningen med elva sekunder. När hon gick i mål var det i ledning och där blev det en nervös väntan.

– Vilken tävling hon gör Anna Magnusson. Som jag unnar henne den här dagen, så länge hon har hållit på och så får hon den här fullträffen i dag, säger SVT Sports kommentator Ola Bränholm.

När fransyskan Sophie Chauveau gick i mål som fyra var första världscupsegern säkrad för Anna Magnusson som tidigare hade varit bäst sjua i världscupen.

KLIPP: Magnusson rörd efter sensationen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

– Jag är ganska chockad och lite rörd. Jag trodde verkligen inte det här, förra veckan kändes det som att topp sex var inom räckhåll men att det skulle bli såhär bra trodde jag verkligen inte, säger Anna Magnusson i SVT.

Det blev dubbelt svenskt på pallen då Linn Persson blev tvåa, 12,8 sekunder efter Anna Magnusson.

– Det är fantastiskt, så himla roligt. Jag såg att Anna låg i täten och tänkte ”shit, i dag går det bra”, säger Linn Persson i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.