Svagt skytte av Öberg – tappade pallplatsen

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Öberg hade precis som många åkare problem med skyttet i ett blåsigt Oberhof. Hon tappade därmed sin fina tredjeplats från sprinten och blev åtta. Lisa Vittozzi var säkerheten själv och behåll sin ledning från start in i mål.

Med sin tredjeplats i sprinten hade Hanna Öberg gett sig själv ett bra utgångsläge också i jaktstarten i Oberhof. Men ett dåligt skytte av svenskan senare hade hennes pallplats förvandlats till en åttondeplats. Hennes sjätte raka topp tio-placering i världscupen.

– Onödigt av henne, säger experten Björn Ferry i SVT:s sändning.

– I dag räckte Hanna inte riktigt till i skyttet, hon bommade något skott för mycket. Det jag tar med mig dock är att hon kan åka med dagens snabbaste åkare, Denise Herrmann, hela slutsträckan och spurts ner henne, fortsätter han.

Totalt blev det fem bom för Öberg, minst två för mycket för att hon skulle haft chans på en pallpalts.

Vittozzi säkerheten själv

Italienskan Lisa Vittozzi däremot hade nerverna och siktet i styr. Hon behåll sin ledning från start och var till slut 14 sekunder före Anastasija Kuzmina i mål.

– En uppvisning av Vittozzi, utbrast Björn Ferry.

Loppet präglades av dåligt skytte, bakom Hanna Öberg sköt till exempel Mona Brorsson tio bom. Finskan Kaisa Mäkäräinen sköt fem bom.

– Det var svåra skjutförhållanden på vallen, men glädjeämnet är Elisabeth Högberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.