Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson besvikna efter fjärdeplatsen i VM. Foto: Bildbyrån.

Svaret efter gliringen: ”Han har inget eget guld”

Uppdaterad
Publicerad

Att Sverige är medaljlöst på skidskytte-VM är inget som Norges Johannes Thingnes Bö har missat.

Efter den norska uppvisningen i singelmixedstafetten skickade superstjärnan iväg flera gliringar.

– Han har inget eget guld, kontrar Sveriges Sebastian Samuelsson.

Det var stor norsk show när Marte Olsbu Röiseland och Johannes Thingnes Bö körde hem ännu ett guld till det västra grannlandet. Bö skrek ut sin glädje mot publiken innan han svängde in på upploppet och lyfte näven när han passerade mållinjen.

Sverige kom på ännu en fjärdeplats i VM när Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson gjorde vad de kunde för att hänga på, men extraskotten i sista stående för svensken gjorde att medaljchansen gled dem ur händerna. Efteråt var det stor norsk show för de samlade journalisterna när Johannes Thingnes Bö skickade iväg en rejäl gliring.

– Det är lite som fotboll där vi spelar i en högre liga. Vi är eliten, Sverige i en lägre division, säger Bö.

”Det är vad jag säger”

För SVT Sport utvecklar 26-åringen resonemanget dagen efter.

– Det är skön stämning mellan Sverige och Norge med lite passningar fram och tillbaka. Den kampen som varit i längdskidor har alla tyckt varit kul. Det är inte ofta man har en bra fajt i skidskytte, eftersom en norrman kan bomma när en svensk skjuter fullt och omvänt. Så det är kul när vi får till en riktigt bra fajt, säger han om den svenska fjärdeplatsen.

När Sebastian Samuelsson får höra om Bös uttalande kan han inte låta bli att kontra:

– Han har inget eget guld än va? Det är vad jag säger, ler svensken och syftar på norrmannens individuella silver i jaktstarten och distansen. Gulden har kommit i mixedstafetten och singelmixedstafetten.

Bö skrattar till och slänger tillbaka:

– Det har inte han heller! Haha.

KLIPP: Stavdramatik vid sista skyttet

”Vi slår Ryssland i spurten”

Sverige möter Norge i herrstafetten under lördagen där Johannes Thingnes Bö möter Samuelsson på sista sträckan.

– Jag ser fram emot det väldigt mycket. Det har aldrig sett så här bra ut inför en tävling på ett mästerskap tidigare. Det gäller att vi är med från början och att ståskyttet fungerar. Då kan vi vara med och fajtas. Norge vinner före Frankrike, sen kniper vi en bronspeng när vi slår Ryssland i spurten, säger Sebastian Samuelsson.

Bö:

– Norge har större chans i VM än Sverige, men stafett är stafett. Norge och Frankrike är guldfavoriter och Sverige är en outsider. De kan få till det, men på papperet står det mellan Norge, Tyskland och Frankrike.

KLIPP: Här avgöra Norge mixedstafetten

Medaljligan i VM

1) Norge (3, 2, 2) 7

2) Frankrike (2, 1, 2) 5

3) Italien (2, 1) 3

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.