Laura Dahlmeier. Foto: TT

Laura Dahlmeier på fjärdeplats i avskedet inför storpublik

Uppdaterad
Publicerad

I den speciella skidskyttetävlingen World team challenge, inför storpublik, i arenan i Gelsenkirchen är det en avskedsfest för tyska legendaren Laura Dahlmeier. Men det blev ingen pallplats för den tyska stjärnan efter att Philipp Nawrath förlorat en spurt om tredjeplatsen i mixdubbeln.

Det var bäddat för fest i Gelsenkirchen när Laura Dahlmeier på hemmaplan skulle ta avsked från skidskyttet i World team challenge, där värmen gjorde att föret var svårt vilket gjorde att flera åkare hade problem.

Men det blev inte det där sagoslutet som många tyskar hoppats på. För trots att det tyska laget länge hade ledningen föll allt ihop de sista varven. I jakten på Norge som med ett skytte kvar hade ledningen så blev det istället ett tapp där Ukraina lyckades ta sig förbi, och till slut även Frankrike som spurtade förbi Nawrath och vunnit duellen med sex tiondelar.

Norge med Röiseland och Christiansen vann med 25,7 sekunder före Ukraina och 32,5 före Frankrike.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.