Foto: Bildbyrån

Svensk succéseger i IBU-cupen: ”Så glad”

Uppdaterad
Publicerad

Ingela Andersson, 27, har fått en drömstart på säsongen. Efter SM-silvret för några veckor sedan, kom i dag första segern.

Svenskan vann premiären av IBU-cupen i svenska Idre.

”Detta var en bättre start på säsongen än vad jag någonsin kunnat drömma om”, skriver hon på sin Facebooksida.

Ingela Andersson har rutin från att åka världscuper, men har inte riktigt kunnat hålla sin plats där utan i stället mest tävlat i IBU-cupen, den tävling som ligger snäppet under världscupen.

Men kanske är det den här säsongen som hennes stora genombrott kommer att komma.

För några veckor sedan var Andersson tvåa på SM och i dag, mot internationellt motstånd, visade hon klassen i IBU-premiären i Idre.

Fullt skytte

Hon sköt fullt på två skjutningar över 7,5 kilometer sprint och vann efter en sekundstrid mot vitryskan Irini Kruchinkina som var åtta sekunder bakom.

”Vet inte riktigt vart jag ska börja men detta var en bättre start på säsongen än vad jag någonsin kunnat drömma om. Nu ska jag vara ordentligt glad ikväll men sen ser jag fram emot att få ladda om inför nya tävlingar!”, skriver hon på sin Facebooksida.

Andersson var drygt en och en halv minut före näst bästa svenska, Felicia Lindqvist, som slutade elva. Elvira Öberg blev tredje svenska på en 17:e plats. Veteranen Elisabeth Högberg kom på 25:e plats med fem bom.

I helgen är det världscuppremiär i slovenska Pokljuka för bland annat Hanna Öberg, Anna Magnusson, Sebastian Samuelsson och resten av a-laget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.