Wolfgang Pichler Foto: Bildbyrån

Svenska skidskyttarna utan bagage: ”Skandal”

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska skidskyttelandslaget ska förbereda sig inför kommande hemma-VM i Östersund med att tävla på EM i Minsk i veckan. Uppladdningen inför uppladdningen har dock blivit stökig.

Skidor, gevär och tävlingsutrustning har fastnat i Stockholm på vägen till Vitryssland. Enligt förbundskaptenen Wolfgang Pichler är det flygbolaget SAS som ska ha stoppat bagaget från att, via en mellanlandning i Riga, hänga med sina ägare.

– Vi har inget. Vi har inga skidor, inga gevär, ingen ammunition. Det här är en skandal, säger Wolfgang Pichler till Expressen.

– Jag är riktigt arg just nu. Borde vi bara åka på semester i Minsk? Det här är väldigt viktiga tävlingar. Vi har ett VM i Östersund i mars, vi behöver alla tävlingar vi kan få innan dess. SAS borde fråga sig själva om de vill göra så här mot ett svenskt landslag, säger Pichler.

Enligt Expressen, som talat med en talesperson för flygbolaget, stoppades bagaget på grund av en försening, samtidigt som arbetet med att få fram det på andra vägar har inletts.

Persson missar EM

Linn Persson missar EM med en förkylning som hon lidit med senaste veckan.

Det öppnar för att Elisabeth Högberg får den sista platsen i VM-truppen.

– Det lutar kraftfullt åt att hon får den sista platsen, säger landslagstränaren Johan Hagström till Radiosporten.

Skidskytte-EM pågår 20-24 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.