Svenska skidskytteherrarna sköt bort sig direkt: ”Sitter i huvudet”

Uppdaterad
Publicerad

Det var nästintill perfekta förhållanden när jaktstarten i Annecy avgjordes i dag.

Ändå sköt de svenska skidskytteherrarna bort sig direkt.

Värst gick det för Sebastian Samuelsson – med tre bom i det första skyttet.

– Det sitter i huvudet, säger experten Helena Ekholm.

Det går fortsatt tungt för de svenska skidskytteherrarna.

När det i dag var jaktstart i franska Annecy så var det nästan perfekta förhållanden på skyttevallen. Trots det rök svenskarnas chanser i princip direkt.

”Ska inte hända”

På det första liggande skyttet så sköt trion Sebastian Samuelsson, Torstein Stenersen och Jesper Nelin tillsammans sju bommar. Sämst av dem var Sebastian Samuelsson, som bommade tre skott och lämnade vallen först på 46:e plats.

– Att börja med två eller tre bom, det ska inte hända i så fina förhållanden. Det sitter i huvudet, tror jag. Det låser sig litegrann och man vill lite för mycket, säger SVT Sports expert Helena Ekholm.

Tre norrmän högt upp

Desto bättre sköt de norska stjärnorna. I mål var tre av de fyra första åkarna norrmän. Allra först i mål var Johannes Thingnes Bö, som efter en bom, snabbt skytte och snabb åkning gick i mål först – 22 sekunder före Frankrikes Quentin Fillon Maillet. Därmed var Thinges Bös 42:a världscupseger i karriären en faktum.

Bäste svensk blev Martin Ponsilooma. Han startade på 15:e plats och åkte i mål på plats 19 efter tre bom. Han var 2.54,6 efter segrande ”JTB”.

– Det är ett godkänt lopp. Han har tre bom och tappar fyra placeringar. Någon bom mindre och det blir en riktigt bra placering, säger Helena Ekholm.

Sebastian Samuelsson slutade totalt på hela sex poäng och slutade 39:a.

– Sex bom, det är inte bra. Det är nog bra för Sebastian att få åka hem nu och ta jullov, säger Helena Ekholm.

Arkiv: Så ska Samuelsson bli stabilare på skyttebanan (13 september)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.