Svenska stjärnorna sänkte segerchansen

Uppdaterad
Publicerad

Efter två sträckor med de osäkra korten Torstein Stenersen och Jesper Nelin ledde Sverige världscupstafetten i Östersund. Men misslyckat skytte av meriterade Martin Ponsiluoma och stjärnan Sebastian Samuelsson sänkte Sverige till femte plats.

En besviken Samuelsson åkte in två minuter efter täten. Ponsiluoma och Samuelsson åkte på en straffrunda var efter att ha bommat sex respektive tre skott. Samuelsson hade kvar chansen på pallen inför sitt första liggande skytte men sköt tre bom och åkte på sin straffrunda.

– Min armrem gick av på inskjutningen, bicepsen har blivit för stor hehe, tur att jag träffade något skott i alla fall men väldigt tråkigt att förstöra en stafett. Det var bara att gilla läget, säger Ponsiluoma till SVT Sport.

Att få byta armrem i skidskytte på kort tid är en mardröm.

– Det är väldigt känsligt att byta till en ny rem och att justera så att pulsen inte slår igenom. Då kan det ligga och hoppa och får man puls i vapnet är det väldigt svårt, säger experten Björn Ferry.

Norges Johannes Thingnes Bö hade en kamp med Frankrikes Martin Fourcade om seger och Bö släppte inte ifrån sig taktpinnen utan Norge tog fjärde raka segern i världscupen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.