Fredrik Lindström Sveriges hopp i skidskytte-VM. Foto: TT Nyhetsbyrån

Svenska VM-gevären på vift

Uppdaterad
Publicerad

Om två dagar inleds skidskytte-VM.
Men de svenska åkarna saknar en viktig sak: Gevären.
– Bekymmersamt, säger medaljhoppet Fredrik Lindström.

I går anlände det svenska skidskyttelandslaget till Kontiolahti, där VM inleds på torsdag. Det var bara ett problem: Åkarnas packning – med bland annat gevären – hade inte kommit.

Herrarna skulle ha tränat kring lunchtid, men träningen tvingades de ställa in.     

– Har man inget gevär och inga kläder är det svårt, säger Fredrik Lindström till SVT Sport.

Hur mycket stör det här i uppladdningen?

– Det är ingen fara om det dyker upp de närmaste timmarna. Men det vore tråkigt om det inte blir någon träning alls i dag, det vore bekymmersamt.

– Men en sak som är tur är att vi har skidor och stavar i lastbilar. Så det är inte på vift.

Det går inte att låna några andra gevär?

– Nej, det skulle man inte vilja göra. Man har ju ett specialanpassat gevär så det skulle kännas jättekonstigt att använda något annat. Då är det lika bra att inte träna skyttet alls, om man skulle tvingas till det.

Tungt landslagsår

VM inleds på torsdag med mixedstafett. Det svenska landslaget har haft ett tungt år, och Lindström är förmodligen den enda som skulle kunna skrälla hem en medalj. Men han är osäker på formen.

– Det är svårt att säga. Jag har varit hemma och tränat på sistone, det har ju gått en tid sedan vi sist tävlade. Förhoppningsvis går det bättre nu. Det går inte att göra så mycket mer nu. Nu har man gjort träningen, det är bara att hoppas att det lyfter under VM.

SVT sänder samtliga tävlingar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skidskytte-VM 2015

Mer i ämnet