Martin Fourcade vann igen. Foto: TT

Norska stjärnan tappade allt – Fourcade vann

Uppdaterad
Publicerad

Johannes Thingnes Bö hade tre raka världscupsegrar och gick ut i ledning i dagens jaktstart.

Då visade den fem år äldre mästaren, Martin Fourcade, klassen.

När norrmannen sköt bort sig vann fransmannen överlägset.

Johannes Thingnes Bö har inlett skidskyttevintern på ett fantastiskt sätt och avslutade tävlingarna i Pokljuka förra helgen med två raka världscupsegrar och inledde gårdagen i Hochfilzen med en seger i sprinten.

I dag gick 25-åringen ut i ledning, några sekunder före Martin Fourcade i jaktstarten.

76:e världscupsegern

Efter fullt skytte i första liggandesköt sedan norrmannen bort sig grovt i andra. Med tre bom var dagen förstörd och istället gick Fourcade upp i ledning. En ledning han sedan behöll hela vägen in i mål med noll bommar på fyra skjutningar.  Fransmannens 76:e världscupseger. Tvåa blev tysken Arnd Peiffer och trea norrmannen Vetle Sjåstad Christiansen.

Sämre gick det för hans landsman Antonin Guigonnat. Guigonnat klev in till sista skjutningen med chans på pallen, men efter en bom försvann chansen. Problemet var bara att han glömde ta sin runda och åkte istället ut i spåret utan att åka in i straffrundan. Efter ett par hundra meter kom han på sig själv, vände om och slapp diskning. I mål var han dock inte bättre än 16:e.

– Han fick nog bara ett hjärnsläpp och stack iväg, säger experten Helena Ekholm i SVT.

Svenskt skyttefiasko

Thingnes Bö blev nia, minuten bakom vinnaren, och för svenskt vidkommande var det en ännu mörkare dag. Sebastian Samuelsson gick ut som 13:e, men blev 35:a med sex bom och Martin Ponsiluoma blev 43 med fyra bommar.

– Jag börjar bra, känner mig pigg i spåret men sen bommar jag för mycket för att kunna vara med. Det är lite för dåligt, suckar Samuelsson i SVT.

I morgon väntar stafetter för både damerna och herrarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.