• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Sebastian Samuelsson i dagens stafett. Foto: Bildbyrån

Sverige precis utanför pallen – efter tuff startsträcka

De svenska stafettherrarna tog hem guldet i OS. Idag svarade laget för en ny bra insats när man slutade fyra vid tävlingarna i Holmenkollen. – Vi har visat att vi är ett bra lag, sa Fredrik Lindström till TV4.

För Sverige fick en mardrömsstart på stafetten och var faktiskt nere på 21:a plats vid den första växlingen. Martin Ponsiluoma behövde visserligen bara använda två extraskott, men hade det jobbigare ute i spåret.

– Jag var helt död i benen, tråkigt, sa en besviken Ponsiluoma till TV4.

Betydligt bättre gick det för de andra svenskarna. Jesper Nelin körde upp Sverige elva placeringar på den andra sträckan efter prickfritt skytte, Sebastian Samuelsson tog ytterligare fem placeringar på sin tredjesträcka efter att ha behövt använda ett extraskott.

– En helt fantastiskt bra sträcka. Det var jaga, jaga, jaga hela vägen, betygsatte Samuelsson sin insats.

Fredrik Lindström avslutade för Sverige och var uppe på en pallplats. Svensken behövde dock använda ett extraskott på det sista stående skyttet vilket gjorde att österrikaren Eberhard kunde gå förbi. Lindström hade dock inga problem att försvara fjärdeplatsen.

– Jag försökte haka på, men fick ge mig. Det var fel kille som kom. Men vi har visat att om någon har en dålig dag så backar någon annan upp, sa Lindström.

Dagens fjärdeplats gör att Sverige slutar tvåa i stafettcupen. Norge dominerade stafetten och vann klart. Österrike körde upp sig till andraplatsen före Ryssland som tog den sista pallplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer