Sebastian Samuelsson fick en tuff start på skidskytte-VM. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Sverige utan chans på medalj i mixedstafetten

Uppdaterad
Publicerad

Mixedstafetten var en av Sveriges stora medaljchanser i skidskytte-VM.

Men det svenska laget sköt bort sig med 15 bom.

– Det är inte alls den starten jag ville ge laget, säger Persson.

Linn Persson fick en tuff start på mixedstaffetten i skidskytte-VM i Antholz. Hon sköt totalt fem bom, tvingades ta till extraskott. Sverige var 1.05 efter ledarduon Norge och Italien.

– Det är inte alls den starten jag ville ge laget på den här stafetten, säger Persson.

Hanna Öberg sköt fullt

Hanna Öberg gjorde en strålande andrasträcka skjutmässigt. Hon sköt fullt och snabbt, både i liggande och stående. Men hon lyckades dessvärre inte ta plocka så många sekunder på täten.

– Det känns bra. Jag har startat på ett väldigt bra sätt, framför allt på skjutvallen. Skönt att ta med sig det till kommande tävlingar, säger Öberg.

På tredje sträckan sköt Jesper Nelin två bom i liggande, han fick ta till extraskott för att lyckas få ner alla. I stående blev det tre bom i ordinarie skytte, och en straffrunda.

Sebastian Samuelsson sköt fullt i liggande, men i det ståendet skyttet slutade det med straffrunda. Det blev en elfte plats för det svenska laget, 2.05 efter täten.

– Det här var inte alls bra. Det var inte vad vi hade hoppats på, säger skidskyttetränaren Johan Hagström.

Persson: ”Inte alls kul”

Norge vann VM-guldet

Norge var i ledningen inför det ståendet skyttet på den tredje sträckan. Tarjei Bö bommade två skott, medan Italien och Tjeckien sköt fullt och tog sig förbi norrmannen. Men Bö körde förbi ledarduon och växlade över till Johannes Thingnes Bö.

Det blev en duell mellan Norge och Italien om guldet. Thingnes Bö och Dominik Windisch kom in till ståendet skyttet tillsammans. Det blev nerver och båda bommade två skott i ordinarie skyttet. Men Thingnes Bö var snabbast ut från skjutstadion. Sedan körde han hem guldet till Norge.

Italien tog silvret och bronset knep Michael Krcmar, Tjeckien.

KOLLA: Här avgör Norge stafetten

Sveriges lag i mixedstafetten

Linn Persson

Hanna Öberg

Jesper Nelin

Sebastian Samuelsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.