Linn Persson petas från stafettlaget. Johanna Skottheim, Mona Brorsson, Elvira Öberg och Hanna Öberg kör för Sverige i Kontiolahti. Foto: Bildbyrån.

Systrarna Öberg avslutar i stafetten

Uppdaterad
Publicerad

Efter den inledande svenska maktdemonstrationen i inledningen av världscupen i Kontiolahti är det under lördagen dags för den första damstafetten.

Det blir Johanna Skottheim, Mona Brorsson, Elvira Öberg och Hanna Öberg som kör 4x6 km i den ordningen.

– Vi har tagit ett kliv hela laget, framför allt åkmässigt. Vi visar vilket starkt lag vi är gång på gång, säger Elvira.

Elvira Öberg har tagit stora kliv till den här säsongen och ser fram emot uppgiften att köra den tredje sträckan. 

– Jag tror att det passar mig bra. Det kommer troligen att vara utdraget och jag får fokusera på att köra mitt eget lopp. Jag har bra självförtroende och jag tror att vallen kommer att bli avgörande. Jag har hittat mina nycklar som fungerar, vilket jag visade i går, säger Elvira Öberg som kommer att växla över till storasyster Hanna, till SVT Sport.

Hanna Öberg har vunnit de två senaste individuella världscuptävlingarna, båda i sprint 7,5 km och leder världscupen överlägset. Under gårdagen tog Elvira sin första pallplats genom att bli bli trea.

SE MER: Elvira Öberg om självförtroendet: ”Jag är bland de bästa”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Elvira Öberg om självförtroendet: ”Jag är bland de bästa – det är en otrolig känsla”

”Åkningen känns väldigt bra”

Johanna Skottheim har bland annat en tredje- och en fjärdeplats i årets världscup där hon ligger fyra totalt. Mona Brorsson har varit stabil med en femteplats, en elfte och en 14:e plats. Det urstarka svenska laget gör att Linn Persson, som var given förra året, inte får någon plats trots en femteplats under säsongen.

– Det var inte lätt att välja, synd för Linn. De andra har visat på bra form, säger landslagstränaren Johannes Lukas till TT.

– Åkningen känns väldigt bra, jag har fått bra bekräftelse där att jag är bland de bästa. Det är en otrolig känsla att ha. Sedan fick jag ändå ett bättre kvitto på skjutvallen i går. Det kändes bättre redan i dag på träningen så det gav en självförtroendeboost, säger Elvira.

Till startlistan:

KLIPP: Hanna hyllar Elvira efter sprinten: ”Svårt att hålla ihop det känslomässigt”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Systrarna Öberg delade prispall för första gången. Foto: Bildbyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer