Tangerat personbästa av Hanna Öberg

Hanna Öberg tangerade sitt individuella personbästa med en femte plats i masstarten i Kontiolahtis världsuptävling. – Det var jätteroligt att köra. Jag är jättenöjd, säger Hanna Öberg till TV4.

Världscuptävlingarna i Kontiolahti avslutades med 12,5 kilometer masstart för damerna där Sveriges representant Hanna Öberg tangerade sitt bästa resultat hittills i världscupen. Öbergs femte plats blev även veckans bästa svenskplacering.

– Det var jätteroligt att köra, slitigt, men roligt. Jag är jättenöjd, säger Öberg till TV4.

22-åringen fick en perfekt start på masstarten och låg femma efter den första skjutningen där hon sköt fullt. Tillsammans med italienskorna var svenskan med i tätgruppen inför det andra liggande skyttet där Öberg kom in som åtta. Efter ett återigen strålande skytte klättrade hon upp på en fjärde plats.

I det stående skyttet bröt Öberg sedan den fina bomfria trenden med två missar vilket gjorde att hon sjönk ned på en 13:e plats och låg 53 sekunder efter. Med mycket bom från de andra åkarna i det sista skyttet hade Öberg chansen att plocka in placeringarna.

”Jag ville ta revansch”

Och som hon kom igen. Full pott i det sista ståendet och svensken avslutade tävlingen på en fin femte plats.

– Det var lite ofokuserat i det första stående skyttet, det var lite synd. Men jag är jättenöjd att jag sedan satte det sista skyttet. Det var många som missade där så då hade jag verkligen chansen att ta in, säger Öberg och fortsätter:

– Efter att jag hade bommat i det första ståendet ville jag ta lite revansch, så det var bra.

Med 1,5 kilometer kvar drog tyskan Vanessa Hinz ifrån och kammade hem sin första seger i världscupen, en minut och två sekunder före Öberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer