Thingnes Bö överlägsen i folktom tävling

Uppdaterad
Publicerad

Johannes Thingnes Bö sköt fullt i Nove Mestos sprint över 10 km. Det räckte givetvis till seger. Norrmannen vann med 22,8 sekunder före fransmannen Quentin Fillon Maillet som också sköt fullt i tävlingen utan publik.

– Jag var tvungen att stå på för Quentin var ganska nära. Jag är väldigt glad över segern. Jag får ta små steg och vinna varje lopp för att kunna vinna världscupen i slutändan, säger Thingnes Bö, trea i totalcupen, i SVT:s sändning.

Thingnes Bö kunde se Jesper Nelin utslagen i snön i målfållan. Svensken hade startart 2,5 minuter tidigare och klarade sig från att bli förbiåkt med ett par sekunder. Läktarna gapade tomma och ljuden ekade över arenan, detta som en skyddsåtgärd på grund av coronaviruset i Tjeckien. Förra året såldes 100 000 biljetter över fyra dagar.

Det var enorma avstånd och trean Tarjei Bö var över minuten efter lillebrorsan.

Femling bäste svensk som 29:a

– Han får det att se så enkelt ut, det är ju ändå en press i skjutningen, säger SVT Sports blixtinkallade expert Fredrik Lindström, med OS-guld på meritlistan, efter Thingnes Bös andra skytte, det i stående.

Svenskarna hade en tung dag. När Nelin rest sig och vilat upp sig kunde han konstatera att han var näst bäste svensk som 33:a. Sent startande Peppe Femling var bäste svensk som 29:a. Sebastian Samuelsson var inte bättre än 60:e.

Hanna Öberg vilas i  lördagens stafett

Hanna Öberg vilas i morgondagens stafett för att ges chansen att slåss om den totala världscupen och ladda inför masstarten på söndag. Öberg är tvåa efter Dorothea Wierer.

– Jag förstår resonemanget eftersom Öberg kan sätta press på Wierer, säger Lindström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.